Wist je dat je Blooming Tea Flower ook koud kunt drinken?
Blog

Wist je dat je Blooming Tea Flower ook koud kunt drinken?

bij Petra de Niet op May 25, 2023

Wist je dat je van theebloemen ook ice tea kan maken? Heerlijk voor in de zomer of als je een toe bent aan een koud, maar ook gezond drankje. Met de juiste ingrediënten kun je en natuurlijke ice tea creëren, zonder toegevoegde smaken of andere stoffen die vaak aan drinken wordt toegevoegd. Het is wel belangrijk om de juiste ingrediënten in huis te hebben én om het op de juiste manier te bereiden. In deze blog vertellen we je hoe!

Wat heb je nodig?

Om blooming ice tea te maken met theebloemen, heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Tea flowers: Dit is de belangrijkste ingrediënt van de blooming ice tea. tea flowers zijn geschikter dan dragon pearl voor blooming ice tea. Dat komt omdat tea flowers zoeter van smaak zijn. Je kunt deze bestellen in onze webshop!
 • Water: Je hebt kokend heet water en koud water nodig.
 • IJsklontjes: Om de thee lekker fris te maken.
 • Honing: Als je van wat zoetere thee houdt, kun je honing toevoegen.
 • Citroen, munt of gember: Om de thee nog meer smaak te geven.

Deze theebloemen heb je nodig om blooming ice tea te maken:

De bereidingswijze

Hieronder vind je de bereidingswijze om thuis zelf verfrissende Blooming Ice Tea te maken:

 1. Begin met het zetten van de thee. Leg de tea flower in een glazen kan of karaf en voeg hier het hete water aan toe. Let wel op dat de glazen kan hitte bestendig is, anders knalt de kan uit elkaar. 
  Laat de thee ongeveer 3 tot 5 minuten trekken voor een optimale smaak. Houd de bloemen in het water en roer eventueel even voorzichtig door.
 2. Laat de thee afkoelen. Je kunt de thee een dagje laten afkoelen (zorg dan wel dat de kan afgedekt is of je kunt de thee in de koelkast te zetten. In de koelkast is de thee na 2 a 3 uur gekoeld, dit is afhankelijk van de grootte van de kan en hoeveelheid water die je hebt gebruikt. Denk ook na over hoe sterk je de thee wilt, veel water en snel koelen (in de koelkast) zorgt voor een minder sterke thee dan weinig water en lang laten trekken. Sterke thee kun je gebruiken als siroop en licht getrokken thee als een drankje.
 3. Voeg (eventueel) wat honing toe om de ice tea te zoeten. Roer de honing goed door de thee, zo voorkom je dat je een slok honing neemt en de rest van de ice tea ongezoet blijft. Het is niet per se nodig om honing toe te voegen, gezien onze tea flowers van nature al een zoete smaak hebben.
 4. Voeg de ijsklontjes toe en roer nogmaals goed door. Dit geeft een frisse smaak aan de ice tea en zorg dat deze extra koud is. 
 5. Voeg eventueel wat citroen, munt of andere smaakmakers toe om de thee nog lekkerder te maken. Het is ook leuk om de munt boven op het ijs te leggen!
 6. Serveer de blooming ice tea in een lekker groot glas en geniet van je verfrissende Blooming Ice Tea!

Blooming ice tea

Extra tips

We hebben nog extra tips voor variatie bij jouw blooming ice tea:

 • Gebruik de verschillende tea flowers, elke heeft een andere smaak en kleur, dus een andere ice tea
 • Experimenteer met verschillende smaakmakers. Denk bijvoorbeeld aan gember, basilicum of aardbeien.
 • Lang getrokken tea flower kun je ook gebruiken als limonade siroop, of gewoon thee van maken door er heet water aan toe te voegen.
 • Serveer de blooming ice tea in een wijnglas voor extra sfeer!
 • Je kunt ook meerdere tea flowers tegelijk combineren voor apartere smaken
 • De bloemen van de getrokken tea flower kun je ook tot ijsklonten invriezen, om deze vervolgens weer in je ice tea te doen.

Heb jij nog tips? Laat het ons weten in de comments!

Zowel warm als koud te drinken

Blooming Tea Flower is niet alleen warm te drinken, maar ook heerlijk als koude drank. Met bovenstaande tips en bereidingswijze kun jij thuis zelf je eigen verfrissende blooming ice tea maken. Proost!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.