Wat is het verschil tussen dragon pearl en tea flowers?
Blog

Wat is het verschil tussen dragon pearl en tea flowers?

bij Petra de Niet op May 23, 2023

Bij Blooming Tea Flower bieden we twee soorten aan: Dragon pearls en tea flowers. Hoewel beide soorten thee afkomstig zijn uit China, hebben ze enkele belangrijke verschillen. In dit artikel zullen we deze verschillen bespreken en je helpen beslissen welke thee het beste bij jou past.

Bekijk hier de uitleg video

Dragon pearls

Dragon pearl is een soort thee die afkomstig is uit Fujian, China. Het is in de basis een groene thee die wordt gerold tot kleine balletjes met in het midden een bloem. De thee van de balletjes worden gemaakt van hand geplukte jonge theebladeren, vervolgens worden gestoomd en gedroogd. Het resultaat is een thee met een licht zoete smaak en een bloemige geur. Niet alle dragon pearls bevatten bloemen, wel alle dragon pearls bevatten thee. De variant in onze webshop bevat wel altijd een bloem.

Een van de voordelen van dragon pearl is dat ze gemakkelijk te zetten zijn. Voeg gewoon een bal toe aan heet water en laat ze een paar minuten trekken. Dragon pearls zijn ook rijk aan antioxidanten en bevatten weinig cafeïne, waardoor het een gezonde keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief voor koffie.

Tea Flowers

Tea Flowers, ook wel bekend als blooming tea of flowering tea, is een andere soort thee die afkomstig is uit China. Deze thee wordt gemaakt van gedroogde bloemen en theebladeren die tot een bundel worden gebonden of geperst. Wanneer de bundel in heet water wordt geplaatst, ontvouwen de bloemen zich en drijven ze naar de oppervlakte. Niet alle tea flowers bevatten thee, wel alle tea flowers bevatten bloemen. Door het ontbreken van thee in de meeste soorten, worden ze ook wel infusion genoemd en geen thee.

Een van de belangrijkste voordelen van tea flowers is dat ze visueel aantrekkelijk zijn. De bloemen zien er prachtig uit wanneer ze zich ontvouwen in het water en voegen een extra dimensie toe aan de thee drinkervaring. Daarnaast bevat tea flowers ook weinig cafeïne en is het rijk aan antioxidanten.

Verschillen tussen dragon pearls en tea flowers

Hoewel beide soorten thee afkomstig zijn uit China en gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen dragon pearls en tea flowers. Ten eerste is de smaak van dragon pearl licht zoet en bloemig, terwijl tea flowers een lichtere smaak hebben en meer naar geurige bloemen ruiken.

Ongeacht welke thee je kiest, zul je kunnen genieten van de gezondheidsvoordelen die thee te bieden heeft, evenals van de smaak en het aroma van deze heerlijke thee.

Als je nog vragen hebt over Dragon Pearls of Tea Flowers, laat het ons dan gerust weten. We helpen je graag verder bij het maken van de juiste keuze voor jouw persoonlijke smaak en voorkeuren.

Conclusie

Als het gaat om het kiezen tussen dragon pearls en tea flowers, hangt het allemaal af van je persoonlijke smaak en voorkeur. Als je op zoek bent naar een thee met een licht zoete smaak en gemakkelijk te zetten is, dan is dragon pearl misschien iets voor jou. Als je op zoek bent naar een visueel aantrekkelijke thee met een lichtere smaak en die meer naar geurige bloemen ruikt, dan is tea flower misschien meer iets voor jou.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.